OAuth certificate missing

“The same OAuthTokenIssuer certificate needs to be used by all of the Lync Server 2013 servers. In order to assure this, when you assign this certificate, it is replicated via the CMS and is assigned to all of the Lync Server 2013 servers that require OAuth. ” dodeitte

Troubleshooting UC

Issue
Whilst deploying Lync Enterprise Edition with 3 Front End Servers I cam across an interesting issue. FE 1 was fine but when I fired up FE 2 and got to the certificate wizard the OAuth Certificate was missing.

One thing you will notice if there is no OAuth certificate is that the Lync Front End Service wont start. OK so where is the cert???

Found a good blog explaining the purpose of OAuth here (thanks Doug)
So fist thing was to see if the Front End Servers were replicating, and indeed they were BUT no OAuth. 

Checking the Cert Manager through MMC shows that the cert isn’t in the personal store. Adding it there manually didn’t help me much either…

Seems that it needs to be put there by the replication process.

I decided to move along (against my best judgement and the clock) and add the default cert to FE 2 and…

View original post 134 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s